Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.11.2015

Majorarea indemnizaţiei de îngrijire a copilului a fost susţinută de deputaţi în lectură finală

Majorarea indemnizaţiei de îngrijire a copilului a fost susţinută de deputaţi în lectură finală

Proiectul Legii pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2015 a fost aprobat în lectura finală de Parlament. Legea prevede majorarea indemnizaţiei de îngrijire a copilului, propusă de Comisia Parlamentară Protecție socială, sănătate și familie.

Astfel, a fost aprobată majorarea indemnizaţiei de îngrijire a copiilor în vîrstă de pînă la 3 ani, plafonul minim al căreia va creşte cu 10 la sută pentru părinţii asiguraţi; concomitent va creşte cuantumul indemnizaţiei pentru părinţii neasigiraţi - de la 400 la 440 lei. Creşterea vine după ce cuantumul acestor indemnizaţii nu a fost majorat mai mulţi ani în şir.

Legea modificată a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2015 prevede că majorarea indemnizaţiei de îngrijire a copiilor intră în vigoare de la 1 octombrie anul curent. Anterior membrii Comisiei sociale a Parlamentului au solicitat ca în procesul de elaborare a proiectului bugetului de stat pentru anul 2016 să se ţină cont de necesitatea majorării continue a acestei indemnizaţii, cu 20 la sută de la 1 ianuarie anul 2016, cu creşterea ulterioară a acesteia.

Legea pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2015 prevede, de asemenea, majorarea Venitului lunar minim garantat şi a Ajutorului social de stat pentru perioada rece a anului, acestea urmînd să asigure o protecţie socială mai avansată a categoriilor vulnerabile de cetăţeni, anunță Comisia protecție socială, sănătate și familie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus