Candu vrea „Guvern de unitate națională”: Săptămâna viitoare va fi propus premierul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La începutul săptămânii viitoare Partidul Democrat poate veni cu un candidat pentru funcția de premier, a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Vicepreședintele PD susține că își dorește ca viitorul Guvern să fie unul de „unitate națională”. Candu a comentat astfel o propunere a președintelui PCRM, Vladimir Voronin, care a evocat necesitatea unei alianțe de centru-stânga.

„Noi nu am discutat astăzi despre formarea unor coaliții. Am discutat în general despre importanța unei largi majorități, poate chiar a unui guvern de unitate națională, indiferent de culoarea partidului”, a spus Candu.

Potrivit acestuia, PD urmează de miercuri să înceapă negocierile cu celelalte fracțiuni parlamentare, iar cel târziu la începutul săptămânii viitoare se va veni cu un candidat pentru funcția de premier.

Pe de altă parte, președintele PL, Mihai Ghimpu, a respins ideea coalizării cu PCRM sau PSRM, spunând că este nevoie de un Guvern „politic”. Totuși, el a spus că urmează să se discute acest subiect la biroul politic al partidului, ulterior urmând să se ia o decizie în acest sens.

PLDM nu a participat la consultările convocate de Candu, în timp ce PSRM continuă să insiste pe ideea alegerilor anticipate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...