Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile făcute de liderii fracțiunilor…

Declarațiile făcute de liderii fracțiunilor politice, după ședința de lucru

Astăzi, 24 noiembrie, liderii fracțiunilor parlamentare s-au întâlnit la o ședință de lucru cu Andrian Candu, președintele Parlamentului.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte curente de interes major pentru R. Moldova, în contextul situației social-politice dificile din țară și a responsabilității Parlamentului în fața cetățenilor, precum și chestiuni organizatorice legate de activitatea legislativă.

„Au fost diferite discuții la subiectul situației politice din Moldova, dar noi am fost singurii care am pledat pentru alegeri anticipate.  Vrem ca alegerile parlamentare să aibă loc la 20 martie”, susține Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova, susține că nu s-a ajuns la un consens. „Socialiștii cer alegeri anticipate, dar noi le spunem să se uite ce se întâmplă în țară, totul se scumpește, oamenii deabia mai reușesc să supraviețuiască…”, a subliniat Voronin.

Totodată, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, susține că la ședința de lucru s-a discutat despre formarea guvernului. „Poziția liberalilor rămâne aceiași: noi vedem formarea alianței doar între cele trei partide: PL, PLDM și PDM. Nu avem timp să ne jucăm de-a supărarea. Acum trebuie să conștientizăm că anume aceste trei partide au obținut încrederea cetățenilor la alegerile parlamentare și noi i-am dezamăgit, dar mai avem timp să rezolvăm ceea ce nu ne-a reușit”, a menționat liberalul.

Andrian Candu, președintele Parlamentului și membrul Partidului Democrat din Moldova, a declarat că a rămas impresionat de viziunea partidelor care au dorit stabilitate în țară, dar nu alegeri anticipate. „Noi am discutat despre crearea unei largi majorități, dar nu a unei coaliții. La ora actuală trebuie să găsim soluții indiferent de culoarea partidului. Fiecare partid continuă să aibă o viziune și o doctrină, dar sunt sigur că sunt momente în care politicienii uită de politică și își axează atenția pe interesul cetățeanului”,  a opinat Candu.