Uitaţi-vă ce se întâmplă în România, ţară-membră a UE?! A avut loc un mare protest, a doua zi prim ministrul Ponta şi-a dat demisia, iar peste două săptămâni România avea deja un nou guvern. Noi protestăm de zece luni împotriva miliardului furat şi nimic. Da, şi la noi au fost demise tocmai două guverne, dar s-a întâmplat când? Atunci când Gaburici şi Streleţ au început să susţină revendicările protestatarilor. Românii dau jos un guvern care nu susţine poporul, Plahotniuc dă jos două guverne care încep să susţină poporul.

Finul mare al ţării Adrian Candu ne spune să mai avem răbdare. Cică la Chişinău vine un grup de 50 de experţi europeni ca să evalueze justiţia de la noi şi că ei vor sta în Moldova până la primăvară. Eu nu mă îndoiesc că experţii europeni vor face treabă bună la Chişinău. Dar oare nu e clar că ei la primăvară ne vor spune exact ce ştim noi acum? Vă amintiţi ce spunea despre raportul Kroll şeful CNA Chetraru - că el ştie mai multe decât e scris în raport. Vă asigur că la primăvară, şi Chetraru, şi Gurin o să ne spună că ştiu mai multe decât 50 de experţi europeni. Şi-apoi, de ce să ne mai spună o dată experţii europeni ceea ce e scris în Acordul de Asociere semnat tot de europeni cu guvernanţii noştri?!

Bun, dar las-să vină şi europenii, numai că în paralel cu munca lor şi CNA-ul, şi Procuratura să-şi facă treabă. Iată eu vreau să-l întreb pe Chetraru câteva lucruri concrete. Săptămâna trecută am aflat că Ministerul Agriculturii şi Agenţia AIPA au avut în ultimii ani două ocupaţii: să primească otkaturi de la fermieri şi să-i dea subvenţii de sute de milioane Caravitei lui Filat. Eu sunt sigur că Chetraru ca de obicei ştie mai multe decât ştim noi. De ce dar nu vedem pe nimeni încătuşat de la AIPA şi de la minister?