Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM continuă să ceară un…

PLDM continuă să ceară un premier neafiliat politic și demisia lui Candu

PLDM este nemulțumit de acțiunile PDM-ului. „Așteptăm o reacție constructivă mai ales din partea PDM-ului: să fie de acord ca premierul să nu fie afiliat politic, iar Candu să-și prezinte demisia”, a subliniat Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

„Insistăm pentru că doar cu un astfel de premier vom putea trece de perioada crucială în care a ajuns R. Moldova. Doar un premier neafiliat politic nu va fi influențat de niciun factor și va respecta normele constituționale”, a menționat Streleț.

Potrivit lui, PLDM are câțiva candidați la funcția de premier, dar va anunța numele acestora, doar după ce celelalte fracțiuni politice vor accepta ca premierul să nu fie afiliat.

Amintim că astăzi, 23 noiembrie, la ora 17.30 deputații PLDM s-au întâlnit cu președintele Nicolae Timofti, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Menționăm că, guvernul condus de Valeriu Streleț a primit vot de neîncredere pe data de 29 octombrie, curent, după ce socialiștii, comuniștii și democrații au votat moțiunea de cenzură.