Streleț, după consultări cu Timofti: Avem o oportunitate istorică, de a scoate țara din captivitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Actuala situație politică se poate transforma într-o „oportunitate istorică”, de a scoate țara din captivitate, a declarat președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț, în urma consultărilor cu președintele Nicolae Timofti.

Streleț a spus că PLDM rămâne pe pozițiile anterioare, solicitând Partidului Democrat să îndeplinească trei condiții pentru a intra într-o coaliție de guvernare.

„Așteptăm o reacție constructivă, din parte PD-ului în primul rând. Să spună dacă sunt de acord cu o foaie de parcurs cu termene exacte privind scoaterea din captivitate a instituțiilor care trebuie să fie independente, să susțină instalarea unui premier din afara politicului, iar domnul Candu să-și dea demisia. Din momentul în care se vor îndeplini aceste trei condiții am putea lua o decizie în vederea formării acestei majorități”, a declarat fostul premier.

Streleț a afirmat că în acest moment „nu vede rostul” unor negocieri cu PD, până în momentul în care democrații nu vor recunoaște că ei sunt „unicii vinovați de declanșarea crizei politice și consecințele” acesteia.

Pe de altă parte, liderul PLDM a menționat că partidul pe care îl conduce are mai mulți candidați „tehnocrați” pentru funcția de prim-ministru.

„Vom anunța nume la momentul în care celelalte partide, care-și doresc o majoritate proeuropeană, vor accepta de principiu ca viitorul candidat pentru funcția de prim-ministru să nu fie afiliat politic”, a mai spus Valeriu Streleț.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...