16:22:35 25.04.2024
Stiri

Streleț: „Rămânerea în prezidiul Parlamentului a unei rude a lui Plahotniuc ar însemna că nu s-a schimbat nimic”

Politică 23.11.2015 17:49 Vizualizări3761 Autor: Ziarul National
Streleț: „Rămânerea în prezidiul Parlamentului a unei rude a lui Plahotniuc ar însemna că nu s-a schimbat nimic”


Liderul interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleț, spune că întreaga responsabilitate pentru actuala criză politică o poartă Partidul Democrat (PD), formațiune care se încăpățânează în continuare să „conserve sistemul corupt actual”.

„Noi nu vom renunța la cele trei precondiții care determină viziunea noastră politică de viitor. Această viziune se rezumă la faptul că sistemul fie va fi resetat și demontat acum, fie noi vom rata o șansă unică de a face acest lucru. De aceea, responsabilitatea pentru posibilele consecințe politice de mai departe, în cazul încăpățânării democraților de a nu admite liberal-democrații într-un proces de resetare a sistemului politic, le va reveni total celor din PD”, a declarat Streleț pentru Europa Liberă.

Președintele interimar al PLDM consideră că cerințele înaintate nu sunt dure, așa cum le califică democratul Dumitru Diacov. „Nu sunt condiții dure, ci viziunea noastră pentru a depăși criza. Dacă domnul Diacov și cei din PD consideră că resetarea sistemului și scoaterea instituțiilor din subordinea Parlamentului din captivitate e o condiție dură, atunci să explice de ce. Dacă PD consideră că demisia președintelui Parlamentului, care de altfel este firească, e condiție dură, atunci să probeze că domnul Plahotniuc nu doar prin vorbe s-a retras din politică. O eventuală rămânere în prezidiu a unei rude apropiate a lui Plahotniuc ar însemna că nu s-a schimbat nimic”, a precizat ex-premierul demis cu voturile PSRM, PCRM și PD.

De asemenea, Valeriu Streleț a explicat de ce e nevoie de un premier neafiliat politic. „Un premier neafiliat e unica șansă ca Guvernul să aibă o activitate bună. E nevoie de un Guvern care să aibă un anumit sprijin popular. Un premier din rândurile politicienilor e o abordare periculoasă și nu va avea niciun sprijin popular. Dacă cei din PD spun că și asta e o condiție dură, atunci ei nu-și doresc să vină în viitoarea majoritate parlamentară. Fie ei au un plan de rezervă, fie că au declanșat un bluf politic, fără să calculeze eventualele consecințe care pot deveni dramatice pentru R. Moldova”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md