Ce salarii primesc moldovenii: Salariul din domeniul IT- cel mai mare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În luna septembrie curent, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.695 de lei, înregistrând o creștere de 10% faţă de luna septembrie 2014, anunță Biroul Naţional de Statistică (BNS).

În sfera bugetară câştigul salarial mediu a constituit în luna septembrie curent 3.924 de lei sau cu 9,1% mai mult faţă de septembrie 2014, iar în sectorul economic câştigul salarial a înregistrat 5.013 de lei sau cu 10,4% mai mult faţă de septembrie 2014.

Cele mai mari salarii din Republica Moldova le au muncitorii din domeniul informații și comunicații. În luna septembrie curent media salariului din acest domeniu a constituit 12.024 de lei.

Muncitorii din domeniul energetic şi de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică au obținut în septembrie un salariu de circa 9.366 de lei și se clasează pe poziția a doua în ierarhia meseriilor bine plătite.

Top trei cele mai bune salarii este completat de câștigul din domeniul activități financiare și asigurări, unde salariul mediu pe luna septembrie a fost de circa 8.005 de lei, potrivit BNS.

La polul opus sunt angajaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit, urmaţi de cei din domeniul de agrement, dar şi sectorul hotelier, unde angajaţii sunt plătiţi în medie cu 3 000 de lei lunar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...