Ministrul Apărării Anatol Şalaru: “În Siria luptă moldoveni”

Republica Moldova are cetăţeni care participă în luptele din Siria. Totodată, nu există riscul unui atac terorist în Republica Moldova. O declaraţie în acest sens  a fost făcută astăzi de  ministrul în exerciţiu al Apărării, Anatol Şalaru, după o ședință convocată de  președintele Nicolae Timofti cu reprezentanții organelor de forță.

“Riscurile vin din interior, cei care se află deja în Moldova. Am înţeles că avem şi noi moldoveni care luptă în Siria, nu cred că există un risc major în Republica Moldova. Deoarece Statul Islamic şi-a atins scopul, acela de a crea panică. Noi nu trebuie să cădem în acesată capcană. Trebuie ca SIS-ul să-şi facă datoria, MAI-ul la fel şi fiecare cetăţean să dea dovadă de spirit civic”, a declarat Anatol Şalaru.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al președinției, Vlad Țurcanu, a declarat că instituțiile de forță au primit dispoziții pentru a preveni riscurile legate de terorism. Ţurcanu a declarat că în cadrul întrunirii s-a discutat despre situaţia din Europa, cea din regiunea de est a ţării, dar şi despre cea din Transnistria.

De asemenea, autoritățile Republicii Moldova au lansat un apel către ambasadele străine acreditate la Chișinău, să nu își trimită reprezentanți la alegerile din regiunea transnistreană.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.