04:52:02 25.04.2024
Stiri

Diacov și JUSTIȚIA selectivă din R. Moldova: Ce a spus când a fost întrebat de ACHITAREA lui Guma

Politică 23.11.2015 16:15 Vizualizări3717 Autor: Ziarul National
Diacov și JUSTIȚIA selectivă din R. Moldova: Ce a spus când a fost întrebat de ACHITAREA lui Guma unimedia.info


Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, a evitat să vorbească despre decizia judecătorului Ghenadie Pavliuc, de la Judecătoria Buiucani, care a emis o hotărâre privind achitarea democratului Valeriu Guma, în pofida faptului că fostul deputat a fost condamnat în România la patru ani de închisoare cu executare.

Întrebat cum ar reacționa în cazul în care Valeriu Streleț ar veni la negocieri și s-ar interesa cum a fost posibil ca Valeriu Guma să fie scutit de pedeapsă, iar în același timp altcineva stă închis, Diacov a preferat să nu dezvolte subiectul.

Guma, fostul deputat PD, CONDAMNAT în România, SCĂPAT de pedeapsă de judecătorul care a recunoscut că este rudă cu Marian Lupu

„Dacă aducem în discuție acest dosar, eu pot să-mi expun părerea, dar nu vreau acum, nu avem timp pentru aceste discuții. Eu cred că și dl. Streleț, și ceilalți colegi de la PLDM, și colegii noștri de la PD trebuie să înțeleagă că noi acuma trebuie să facem această coaliție pe un termen de trei ani de zile și trebuie să terminăm să ne jucăm de-a guvernarea. Trebuie să încercăm să demonstrăm că așa-numitele partide democratice sunt capabile să poarte responsabilitatea unui mandat încredințat de popor”, a declarat democratul pentru europaliberă.org.

De ce procurora Bețișor se afla în biroul judecătorului Pavliuc? Inspecția Judiciară s-a AUTOSESIZAT

Avocații lui Filat au cerut RECUZAREA judecătorului Pavliuc: „Este în relații de RUDENIE cu Marian Lupu”. Cererea a fost RESPINSĂ

Dumitru Diacov s-a referit și la solicitările înaintate de Partidul Liberal Democrat din Moldova pentru a reveni la masa negocierilor: „Eu mă bucur că ai noștri colegi din PLDM au transmis aceste semnale, eu sper foarte mult că și colegii mei din PD vor fi foarte receptivi. Și, în general, sper că într-un timp apropiat vom încerca să depășim aceste pagini triste din biografia noastră și vom trece la o pagină nouă”.

PLDM vrea un premier NEAFILIAT politic. Ce precondiții trebuie îndeplinite pentru ca liberal-democrații să se așeze la masa de negocieri

Totuși, președintele de onoare al PD crede că liberal-democrații trebuie să-și revadă lista cu condiții, mai ales când e vorba de demiterea președintelui Parlamentului. „Eu cred că liberal-democraţii trebuie să revadă și această listă, și aceste accente de duritate. Toți trebuie să facă un compromis, toți trebuie să dea un pas înapoi. Eu toată viața m-am ocupat de aceste încercări de a-i împăca pe toți. Este o misiune foarte ingrată”, a mai adăugat sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md