În programul concursului figurează probele de individual, dublu masculin şi feminin, mixt. Mulţi dintre participanţii la turneu în trecut au făcut sport de performanţă, iar în prezent practică badmintonul pentru a-şi menţine forma fizică, pentru sănătate.

Ecaterina Andronic a fost titulară a lotului naţional de badminton, dar după naşterea fiului a trecut la veterani. Sergiu Burdian de asemenea fost titular al naţionalei Moldovei de badminton, este cetăţean SUA, dar vine în Moldova des şi de cîte ori are ocazia, participă la competiţii.

Calendarul competiţional internaţional în 2015 al badmintoniştilor din  Moldova include o serie de competiţii importante. În primul rând vor avea loc competiţiile interne, după vare va fi stabilită componenţa selecţionatelor în vederea participării la competiţiile internaţionale. Naţionalele noastre vor participa la Jocurile Balcanice în toate categoriile de vârstă, unde sportivii noştri au reuşit să se manifeste din plin, obţinând distincţii de cel mai variat rang.