Defecţiunea, care afectează cele mai mari oraşe ale ţării, inclusiv capitala Islamabad, s-a produs la cablul care uneşte uzina privată de producţie electrică Hubco cu reţeaua naţională şi loveşte 80% din ţară. Reluarea aprovizionării ar urma să aibă loc după circa opt ore, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul industriei energetice sub acoperirea anonimatului.

„Nu vom dormi atât timp cât problema nu va fi rezolvată, la cererea prim-ministrului" Nawaz Sharif, a afirmat Ministerul Energiei într-un mesaj pe contul său de Twitter.

Aeroportul din Lahore (est) era, de asemenea, privat de energie electrică, a constat un corespondent al agenţiei France Presse.

Pakistanul face faţă frecvent întreruperilor în aprovizionarea cu energie legate de un sector complex şi învechit, confruntat în plus cu repetate amânări la plată.

Premierul Nawaz Sharif a fost nevoit să îşi anuleze în această săptămână participarea la Forumul economic mondial de la Davos (Elveţia) din cauza unei grave crize energetice provocate de sistarea importurilor de petrol ca urmare a neachitării liniilor de credit.