Federer a avut şansa să reintre în set, dar a irosit-o cu uşurinţă. Primul act i-a revenit liderului mondial, cu 6-3, după un al doilea game câştigat pe serviciul elveţianului.

Federer a apăsat pe acceleraţie în setul al doilea - aplaudat de Djokovic, elveţianul a avut parte şi de aprecieri din partea publicului. Meciul s-a încins şi cei doi au oferit un schimb spectaculos, câteva minute mai târziu.

Game-ul al optulea a fost unul de foc - Djokovic a avut 3 mingi de break consecutive, dar Federer le-a anulat pe toate şi egalitatea s-a menţinut. Presat din nou pe următorul serviciu, numărul 3 mondial i-a făcut cadou sârbului victoria, cu o dublă greşeală.

Prin victoria cu 6-3, 6-4, Novak Djokovic intră în istoria Turneului Campionilor, cu al patrulea titlu consecutiv şi al cincilea din palmares. Federer rămâne cu 6 succese din 10 finale, un alt record al competiţiei.

Londra le poartă noroc lui Horia Tecău şi lui Jean-Julien Rojer. După ce au câştigat ediţia din 2015 a Grand Slam-ului de la Wimbledon, cei doi s-au impus şi la Turneul Campionilor, ultima competiţie a sezonului.

Numărul unu mondial, cuplul româno-olandez a trecut în ultimul act de Florin Mergea şi Rohan Bopanna (cap de serie 8), în două seturi, 6-4, 6-3, într-un meci pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt şi care a durat o oră.

În primul set, Tecău şi Rojer au reuşit un break în debutul meciului pe serviciul lui Bopanna şi l-au păstrat până la final, încheind actul după 31 de minute. În setul doi, cei doi au reuşit un prim break la scorul de 2-2 pe serviciul indianului şi au încheiat tot cu un break la serviciul lui Bopanna.

În urma victoriei de la Londra, Tecău şi Rojer vor primi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 423.000 de dolari, în timp ce Mergea şi Bopanna vor încasa 229.000 de dolari şi 800 de puncte.

Impresionantă este maniera în care au evoluat Tecău şi Rojer în această săptămână, una în care au câştigat toate cele 5 meciuri disputate, fără să piardă niciun set.

Horia Tecău şi Florin Mergea au mai fost adversari de 6 ori şi de fiecare dată s-a impus primul. În acest an, cele două perechi s-au întâlnit în patru rânduri.