El a publicat fotografia pe conturile sale de social media însoţită de mesajul „#SpaceWalkSelfie Înapoi în reţea! O primă ieşire în spaţiu excelentă ieri. Acum mă pregătesc de următoarea de săptămâna viitoare. #YearInSpace”.

Aceasta a fost prima ieşire autonomă în spaţiu pentru Scott Kelly şi inginerul de zbor Kjell Lindgren. Cei doi au mai ieşit o dată în spaţiu pe 6 noiembrie (fotografia datează din 28 octombrie).

În cadrul acestei ieşiri autonome în spaţiu care a durat 7 ore şi 16 minute, Kelly şi Lindgren au aplicat un înveliş de protecţie termică peste spectrometrul alfa-magnetic (AMS — Alpha Magnetic Spectrometer), au uns o serie de componente ale braţului robotizat Canadarm2 al avanpostului orbital şi au început să pregătească cablurile de energie pentru adăugarea ulterioară a unui nou port de andocare ce va fi folosit pentru a primi capsulele Boeing Starliner CST-100 şi Dragon, aparţinând companiei Space X.

Pe 29 octombrie, Kelly a devenit astronautul american care şi-a petrecut cel mai mult timp în spaţiu în cadrul unei singure misiuni. El a depăşit recordul de 215 zile deţinut de fostul astronaut hispano-american Michael López-Alegria din 2007. În plus, pe 2 noiembrie echipajul ISS a sărbătorit 15 ani de prezenţă continuă a oamenilor în spaţiu la bordul ISS.