La depozitul respectiv ar fi avut acces mai multe persoane care se aprovizionau cu materiale sanitare.

Instituţia a confirmat că „dispariţia acestor elemente de ţinută, în număr limitat” a fost constatată miercuri, iar a doua zi susţine că a sesizat autorităţile.

Spitalul a precizat că au fost sporite măsurile de securitate.

Un asemenea furt intrigă în contextul actual, mai ales că premierul Manuel Valls a vorbit joi, în Parlament, despre eventuale atacuri chimice. Premierul a menţionat „războiul de tip nou” şi „imaginaţia macabră” pe care o au cei care organizează atentate.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a spus că un atac chimic sau bacteriologic se numără printre riscurile la care sunt expuşi francezii, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile de precauţie. „Este foarte complicat să foloseşti arma chimică de pe un teritoriu ca să ataci un altul”, a nuanţat ministrul într-un interviu pentru iTele.

Pe de altă parte, printr-o ordonanţă dată sâmbătă, guvernul a autorizat farmacia armatei să distribuie serviciilor de urgenţă civilă din Franţa un antidot pentru arme chimice. Acest produs - sulfatul de atropină - care acţionează împotriva substanţelor neurotoxice a fost pus la dispoziţia spitalelor din cauza riscului de atentate, în contextul conferinţei de mediu ce va reuni la sfârşitul lunii, la Paris, peste 100 de şefi de stat şi de guvern, menţionează directorul general pentru sănătate, care semnează acest ordin.