02:36:46 20.04.2024
Stiri

ORA 20.00 // Bis Federer - Djokovic, în finala Turneului Campionilor

Sport 22.11.2015 16:01 Vizualizări1616 Autor: Ziarul National
ORA 20.00 // Bis Federer - Djokovic, în finala Turneului Campionilor


Turneul Campionilor are parte de cea mai intrigantă distribuţie a finalei, în contextul actual al sportului alb: ultimul act nejucat în 2014 la Londra, jucat în faza grupelor în 2015 şi încheiat cu o victorie tranşantă, 2-0, pentru Federer în faţa lui Djokovic, se rejoacă duminică, de la ora 20:00.

Roger Federer s-a calificat cu o victorie netă în faţa lui Stan Wawrinka, scor 7-5, 6-3 în finala competiţiei celor mai buni opt jucători de tenis ai sezonului şi îl va înfrunta pe Novak Djokovic, triumfător în primul meci al zilei cu 6-3, 6-3 în faţa spaniolului Rafael Nadal. Elveţianul are o misiune clară: recâştigarea numărului doi mondial - în dauna lui Andy Murray şi îmbunătăţirea propriului record de succese la Turneul Campionilor, cu al şaptelea titlu.

Sub privirile atente ale unor personalităţi una şi una ale sportului mondial, de la Ilie Năstase şi Stan Smith la David Beckham şi Thierry Henry, fileul a decis primul break al meciului, Federer şi-a pierdut racheta în elanul loviturii, Wawrinka a fost pus la pământ de o minge trimisă pe contră de mult mai titratul său conaţional. Pe scurt, semifinala elveţiană nu a fost deloc lipsită de faze spectaculoase, dar cele doar 70 de minute de joc au stat mereu sub dominaţia ultra-agresivului Federer.

Duelul celor mai bune lovituri de rever executate cu o mână a început abrupt, cu replici palide la retur, pe fondul unor servicii percutante şi game-uri adjudecate la zero, mai întâi de Roger Federer, apoi de Stan Wawrinka. Scăderea procentajului la prima minge pentru "Fed Express" a determinat trecerea la fel de rapidă de la game alb, la joc cu egalitate. Federer a trecut cu bine peste acest game, nu însă şi peste al doilea joc complicat pe serviciu. La 2-2, o combinaţie teribilă, de dublă greşeală, eroare pe rever şi ghinion la o minge respinsă de banda fileului înapoi în terenul său, i-a oferit break şi conducere în set lui Wawrinka, eternul număr doi elveţian. Federer a fost nevoit să aştepte revenirea în manşă un game, pentru că serviciul lui "Stan The Man" a fost fără fisură.

Roata s-a întors şi la 4-3, Wawrinka a fost cel care a servit dublă greşeală şi a împrăştiat puncte pe o cădere a loviturii de forehand. Reverul său a cedat ultimul punct iar Federer nu a mai privit înapoi: adunând venire la fileu după venire la fileu, a mai cedat un singur game până la final de set, câştigând în total, de la 2-4, cinci game-uri din şase şi cedând doar opt puncte din 29.

Soarta setului doi a fost decisă în primele minute. Federer a sprintat la 3-0, din nou graţie unui mix seducător de urcări la plasă, voleuri şi scurte pe care Wawrinka, încă departe de forma arătată în vară, la French Open, nu le-a putut contracara. Wawrinka ar fi putut recupera break-ul, în game-ul imediat următor, însă ar fi putut să şi piardă alte două game-uri de serviciu. Într-un meci jucat pe repede-înainte, într-un ritm extrem de alert şi departe de penalizările pentru depăşirea timpului dintre servicii, "Fed Express" a adunat nu mai puţin de 32 de atacuri la fileu, dintre care, deloc surprinzător, a câştigat 24.

30 lovituri câştigătoare a expediat Federer în victoria cu Stan Wawrinka. În prima semifinală, Djokovic a punctat de 24 de ori în statistică la rubrica winners

30 victorii în faţa jucătorilor de top 10 a reuşit Novak Djokovic în sezonul 2015 - un record absolut în tenisul masculin (inclusiv cea din semifinale)

43 de meciuri directe au adunat Roger Federer şi Novak Djokovic. Bilanţul îi este favorabil elveţianului, 22 - 21

17:30 este ora de începere a finalei de dublu, Horia Tecău / Jean Julien Rojer - Florin Mergea / Rohan Bopanna

20:00 este ora de începere a finalei de simplu, Roger Federer - Novak Djokovic

www.prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md