19:05:14 25.04.2024
Stiri

Trupa din R. Moldova care reinventează muzica și nu are nevoie de instrumente

Monden 22.11.2015 14:32 Vizualizări2776 Autor: Daniela Hadei
Trupa din R. Moldova care reinventează muzica și nu are nevoie de instrumente facebook.com


STIL // Obişnuiesc să experimenteze diferite feluri de muzică, iar stilul lor neordinar și improvizat a cucerit o țară întreagă

Sunt patru la număr, tineri muzicieni, încă studenți care au conturat propriul stil, BRAIN BAND, iar împreună cu producătorul lor, Ion Brătescu, caută mereu ceva nou și improvizează diferite stiluri de muzică așa cum știu ei mai bine. S-au făcut deja cunoscuți și peste Prut, acolo unde au impresionat juriul de la concursul de muzică „X Factor” România, imitând concomitent instrumentele muzicale cu vocea.

„Cântăm mai mereu: la repetiţii, în stradă, acasă”

Înainte de a se reuni în această trupă, cei patru băieți - Roy, Ale, Iv şi Neil - tot muzică făceau, dar acum cântă mereu, „la repetiţii, în stradă, acasă”, după cum ne spun chiar ei.

Ideea de a forma această trupă i-a venit lui Ion Brătescu, care conduce și grupul „Art Group Bravissimo”. „El este cel care ne ghidează în tot ceea ce facem, ne sfătuiește şi ne este alături în orice situaţie”, ne spun artiștii.

„BRAIN” semnifică BRĂtescu IoN, cu un sens din engleză atribuit acestei trupe, „creier”, ceea ce semnifică „o trupă care gândeşte” şi urmate frumos de iniţialele numelor celor patru soliști „BRAIN” - Brătescu, Roy, Ale, Iv şi Neil.

„Este ştiut faptul că Ion Brătescu este cel care ne-a găsit şi ne-a unit. Suntem bucuroşi că anume noi facem parte din acest band. Sperăm să nu-l dezamăgim pe cel care ne-a oferit această şansă frumoasă şi să facem multă muzică bună pentru toţi cei din jurul nostru”, precizează artiștii.

„Stilul BRAIN, din „nebunia” noastră”

Recent, majoritatea membrilor trupei au devenit studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Învăţă la Academie, învăţă și în cadrul proiectului lor.

„Asta ne place, cu asta trăim. Muncim alături de oameni profesionişti, învăţăm şi experimentăm. Stilul BRAIN este foarte aproape de noi. Credem că ne caracterizează într-un fel, fiindcă vine din noi, din energia noastră, din „nebunia” noastră şi din felul nostru de a trata muzica. Fiecare dintre noi îşi are specificul său, dar care se contopeşte bine într-un tot întreg. Ne-am dorit ca prin interpretarea noastră să surprindem publicul, am muncit pentru asta, dar nu credeam că va fi chiar aşa. Suntem nespus de bucuroşi să ştim atâta lume impresionată de ceea ce facem noi. Sperăm să nu dezamăgim şi promitem să surprindem plăcut şi de acum încolo”, ne spun entuziasmați băieții de la BRAIN BAND.

Piesa care le-a purtat noroc

Recent, cei patru artiști au făcut senzație în România în cadrul concursului „X Factor”, iar tinerii afirmă că piesa aleasă le-a purtat mult noroc. „Această lucrare – „Hit the road Jack” - este prima piesă din repertoriul nostru, de aceea am hotărât ca ea să fie şi cea pe care o vom interpreta la acest concurs. Am abordat-o în felul nostru, după stilistica noastră, după specificul vocilor noastre, aducând-o publicului într-o nouă formulă. Această piesă ne-a purtat noroc şi sperăm ca şi celelalte piese ale noastre să fie pe placul publicului”, ne spun băieții.

Fascinat a fost în special juratul Horia Brenciu, care s-a arătat frapat de baritonul trupei, Iv. Artistul ne-a povestit că și-a descoperit acest timbru și acest talent încă de mic.

„Iubeam să cânt şi ascultam multă muzică. După care, acest talent s-a plimbat la Colegiul de Microelectronică pe care l-am absolvit de curând, dar paralel făcusem şi doi ani de canto la Şcoala de Arte „V. Poleacov”. Acum sunt student la Academia de Muzică, unde studiez canto mai aprofundat şi, desigur, experimentez în BRAIN BAND. Mă bucur că am fost apreciat de Horia Brenciu şi nu doar, ei fiind pentru mine artişti foarte buni şi cu o experienţă foarte mare”, zice Iv.

O mare familie

În acelaşi timp, și Ştefan Bănică, şi Delia au fost fascinaţi de prestaţia trupei, iar băieții declară că acest moment a fost fascinant și pentru ei. „Am avut multe emoţii frumoase pe care sigur nu le vom uita. Atunci când am terminat de cântat, toată lumea s-a ridicat în picioare, iar din sală venea o energie atât de mare, că n-o puteam realiza, eram într-o euforie. A fost frumos, abia aşteptăm să mergem la etapa a II-a”, povestesc artiștii.

Atât trupa BRAIN BAND, cât și „Art Group Bravissimo”, ambele conduse de Ion Brătescu, merg în a doua etapă a concursului din România. Dacă vor ajunge să se dueleze, băieții de la BRAIN BAND ne spun că acesta va fi un adevărat moment de glorie pentru „familia Brătescu”.

„Ne referim la ambele echipe conduse de Ion Brătescu, în care suntem o familie. Va fi un concert, nu un duel, şi vom fi mândri că proiectele înfiinţate de Ion Brătescu sunt apreciate, iar noi suntem unul din ele. Orice echipă ar câştiga în duel, va fi şi câştigul celeilalte echipe”, mai spun ei.

În același timp, Ion Brătescu, cel care a lansat și a promovat cu succes cele două trupe, menționează că în spatele acestor rezultate este multă muncă și multă dragoste pentru ceea ce face.

„Am două proiecte diferite ca gen, structură, stilistică şi abordare. Eu cred că se lucrează cel mai uşor într-o echipă atunci când fiecare ştie ce are de făcut, îşi ştie bine obligaţiunile şi este conştient şi responsabil de calitatea activităţii sale în acest proiect. Mă bucur să ştiu că am două proiecte muzicale, cu băieţi profesionişti, muncitori şi la fel de dornici să facă lucruri frumoase. Pe lângă toate astea, reuşim să fim şi foarte buni prieteni”, afirmă Ion Brătescu.

Noi surprize pentru public

În prezent, băieții de la BRAIN BAND lucrează la mai multe piese, dintre care vor alege una și pentru următoarea etapă a concursului „X Factor”. După acest concurs, băieții susțin că urmează, desigur, o perioadă frumoasă.

„Deja am avut mai multe colaborări destul de creative, suntem invitaţi la diverse concerte, surprize şi proiecte în care urmează să fim implicaţi. Viaţa noastră s-a schimbat mult, chiar şi numele noastre sună altfel, ne place la nebunie ce facem şi sperăm şi vouă, dragă public, să va placă ceea ce facem pentru voi”, au conchis băieții din trupa BRAIN BAND.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md