Occidentul a decis: Ce se va întâmpla cu sancțiunile împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sancțiunile impuse de Occident împotriva Rusiei, în urma anexării ilegale a Crimeei și a destabilizării estului Ucrainei, vor fi prelungite până în iulie 2016, anunță Reuters.

Decizia a fost luată în marja summitului G20, desfășurat la Antalya, în cadrul unei reuniuni la care au participat președintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi și ministrul francez de Externe Laurent Fabius.

Sancțiunile urmau să expire în luna ianuarie a acestui an, până la acest termen urmând a fi puse în practică toate elementele Acordului de la Minsk. Cum însă Acordul nu este respectat în totalitate, sancțiunile vor fi prelungite, anunță Reuters, citând o sursă diplomatică.

Potrivit sursei, în luarea acestei decizii a contat și scrutinul electoral local din Ucraina, la care, în pofida Acordului de la Minsk, regiunile separatiste din est nu au luat parte.

Astfel sunt spulberate zvonurile din ultima perioadă, precum că Occidentul nu va prelungi sancțiunile de ordin economic, care urmau să expire în ianuarie. Aceste zvonuri au fost alimentate de înțelegerile la care a ajuns președintele rus Vladimir Putin cu mai mulți lideri occidentali în cadrul summitului G20, în privința coordonării acțiunilor din Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...