icon

Mesaj al Prim-ministrului interimar Gheorghe Brega cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare

22-11-2015 10:35
813

Stimaţi agricultori şi lucrători din industria prelucrătoare,

 

Cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare – vă adresez,  în numele Guvernului şi al meu personal, cele mai calde felicitări şi urări de bine.

 

Misiunea străveche  a plugarului de a  asigura ţara cu pâine  a fost pusă la grea încercare în anul curent. Seceta îndelungată a afectat practic întreg teritoriul ţării  şi a împiedicat  realizarea scopurilor preconizate de producătorii agricoli şi procesatori. Cu toate acestea, perseverenţa  Dumneavoastră a determinat  rezultate meritorii în sectorul agroalimentar, astfel că securitatea alimentară a țării va fi pe deplin asigurată.

 

Pentru aceasta ţin să vă mulţumesc şi vă asigur că Guvernul încurajează  producătorii agricoli prin toate  resursele disponibile pentru  transformarea  sectorului agroalimentar în unul durabil, aceasta fiind o prioritate actuală a statului. Din lista acţiunilor prevăzute în acest scop evidențiem reabilitarea sistemelor de irigare şi procurarea tehnicii moderne de irigare, dezvoltarea infrastructurii pentru sporirea calităţii şi competitivităţii produselor agroalimentare prin crearea caselor de ambalare, fortificarea capacităților de testare a laboratoarelor, simplificarea procedurilor de stabilire a calităţii produselor, armonizarea legislaţiei naţionale cu cerinţele europene în domeniu. De asemenea, în vederea asigurării unui suport mai substanțial agriculturilor, au fost încheiate acorduri de finanţare cu organismele internaţionale donatoare.

 

Guvernul apreciază înalt  efortul  și străduința Dumneavoastră şi vă aduce sincere mulţumiri  pentru  activitatea desfăşurată în sectorul agroalimentar și contribuția la creşterea bunăstării populaţiei şi prosperarea ţării.

 

Îmi exprim încă o dată respectul pentru profesionalismul şi devotamentul de care dați dovadă în activitatea de zi cu zi, urându-vă multă sănătate, bucurii și împliniri în viața personală, precum şi frumoase realizări în munca Dumneavoastră nobilă.

 

Cu respect, 

GHEORGHE BREGA, Prim-ministru interimar

 

 

mun. Chişinău

22 noiembrie 2015

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30