Djokovic, primul finalist la Turneul Campionilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Novak Djokovic este primul finalist de la Turneul Campionilor, după un meci controlat autoritar în faţa lui Rafael Nadal, scor 6-3, 6-3. Sârbul are ocazia să îşi treacă în palmares al 4-lea titlu consecutiv la Londra şi al cincilea din carieră (s-a impus la competiţia de la final de an şi în 2008) în finala de mâine.

După un parcurs excelent în capitala Angliei – a terminat grupa Ilie Năstase cu 3 victorii -, Rafael Nadal părea în stare să emită pretenţii în semifinala cu Nole, după ce în ultimele 8 întâlniri directe reuşise o singură victorie (Roland Garros 2014). În ciuda faptului că suprafaţa de joc şi faptul că se joacă indoor reprezentau handicapuri evidente pentru „Matador”, mulţi anticipau o dispută echilibrată, mai ales că numărul unu mondial nu a convins la Londra.

Nu a fost aşa, la acest fapt contribuind din plin şi faptul că ibericului nu i-a ieşit nimic. Posibil oboseala – a jucat ieri aproape trei ore cu David Ferrer -, posibil blocajul mental avut în faţa lui Djokovic să fi contribuit la jocul extrem de slab făcut de Rafa. De partea cealaltă, nici Nole nu a impresionat decât în puţine momente, suficiente însă pentru a nu îşi vedea ameninţată în vreo secundă victoria.

De notat, totuşi, că primul serviciu al „Djokerului” a funcţionat destul de bine, mai ales în manşa secundă, la scorul de 4-2 acesta având un procentaj de 100% pe primul serviciu (89% pe parcursul întregului meci).

În ultimul act, Nole va înfrunta câştigătorul partidei Roger Federer – Stanislas Wawrink/

46 de meciuri au disputat cei doi împreună, în acest moment egalitatea fiind perfectă: 23-23. Duelul dintre ei a devenit încă de acum doi ani cel mai „consumat” din era Open

23 de finale au jucat unul împotriva celuilalt Nadal şi Djokovic. Sârbul conduce cu 13-10

13 dispute între cei doi s-au consumat la turneele de Grand Slam. Aici, Rafa are avantaj, 9-4

23 de meciuri între Nadal şi Djokovic au avut loc pe hard, sârbul conducând cu 16-7. În disputele indoor, Nole are 4-2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...