Rusia rade de pe faţa pământului, sistematic, cartier cu cartier, oraşul Raqqa, capitala Statului Islamic, informează site-ul israelian Debka.com, apropiat serviciilor secrete. Acţiunea, desfăşurată cu rachete Kalibr lansate de pe navele din Marea Caspică şi Marea Mediterană, dar şi cu ajutorul raidurilor aeriene. Raqqa este un oraş cu peste 200.000 de locuitori, iar datele israelienilor sunt că ruşii nu iartă nimic, covorul de bombe pulverizând absolut totul. Rusia a iniţiat acest atac drept represalii pentru doborârea zborului civil de acum câteva zile, când un avion rusesc cu 240 de pasageri la bord a explodat în aer în Peninsula Sinai. Pe rachetele şi bombele lansate la Raqqa, militarii ruşi scriu "ZA PARIJ" şi "ZA NAŞIH", adică "PENTRU PARIS" şi "PENTRU AI NOŞTRI".

Toate centrele comerciale din Bruxelles au fost închise. Duminică e programată o nouă întrunire a guvernului care ar trebui să stabilească măsurile necesare în continuare. Informaţiile legate de Salah Abdeslam, belgian suspectat că ar fi participat la atentatele de la Paris, sunt contradictorii. Există mărturii conform cărora ultimul participant la atacurile de la Paris rămas în viaţă s-ar afla în cartierul Anderlecht din Bruxelles.
Toate evenimentele sportive, concertele şi celelalte acţiuni publice programate în acest weekend în regiunea Bruxelles au fost anulate, metroul închis şi oamenii sunt sfătuiţi să evite zonele aglomerate după ce o alertă teroristă „precisă şi iminentă“ a fost declanşată în capitala Belgiei şi a Uniunii Europene.

Poliţia a constituit filtre pretutindeni în oraş, străzile sunt pustii, regiunea pare sub asediu, iar ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare pentru toţi românii care se află în Bruxelles sau tranzitează oraşul. Alerta teroristă a fost ridicată de autorităţile belgiene la gradul 4, maxim, după ce au căpătat certitudinea că unul sau mai multe atentate sunt „iminente“.

Premierul belgian Charles Michel a explicat că decizia de a trece sub stare de alertă maximă zona Bruxelles a fost luată în urma unor „informaţii precise conform cărora riscul unui atac este la fel de mare precum la Paris“. Metroul a fost închis încă de sâmbătă dimineaţă, autobuzele continuă să circule iar unele linii de tramvai sunt deviate. Pericolul se speră să fie înlăturat duminică seară, când se va redeschide şi metroul, a mai anunţat premierul belgian. Acesta spune că informaţiile vorbesc despre „riscul unor atentate ale unor indivizi care au asupra lor arme şi explozibili“, potrivit www.7sur7.be.

În oraş au fost aduse trupe, soldaţi înarmaţi cu muniţie de război patrulează străzile. O linie telefonică a fost înfiinţată, cetăţenii fiind invitaţi să sune acolo pentru a relata eventuale incidente.