Această decizie, care se referă la manifestaţiile pe domeniul public, este în vigoare până în data de 30 noiembrie la miezul nopţii. Interdicţia este valabilă şi pentru ziua în care se va deschide Conferinţa mondială privind schimbările climatice (COP21), care va reuni la Paris lideri din întreaga lume.

Poliţia pariziană a justificat decizia de a prelungi interzicerea manifestaţiilor publice prin extrema gravitate a atacurilor din 13 noiembrie şi prin faptul că guvernul a instituit starea de urgenţă în urma atentatelor teroriste.

Preşedinţia franceză a anunţat vineri că un număr de 138 de şefi de stat şi de guvern au confirmat prezenţa la summitul de la Paris. Din motive de securitate, autorităţile au decis deja să anuleze două manifestaţii de amploare care erau programate pe 29 noiembrie şi pe 12 decembrie în contextul conferinţei privind schimbările climatice.

Interdicţia referitoare la manifestaţii a fost instituită la Paris şi în împrejurimile capitalei franceze după atentatele din 13 noiembrie.