Social

Astăzi se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova

Nighina Azizov a adresat un mesaj de felicitare din partea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), care colaborează foarte activ cu Asociația Surzilor din Moldova, inclusiv în procesul de elaborare și modificare a legislației din domeniu, organizarea diferitor evenimente și activități care au drept scop promovarea drepturilor persoanelor cu deficienţe de auz şi de a face cunoscute nevoile acestoa, precum și identificarea soluțiilor pentru depășirea problemelor cu care se confruntă.

„Port un respect aparte dlui președinte și tuturor celor care dau un suflu nou fiecărui membru al Asociației, care vin cu idei, propuneri de colaborare, toate țintite spre creșterea calității vieții persoanelor cu deficiențe de auz”, a reiterat viceministrul în exercițiu, Azizov.

Totodată, Nighina Azizov a dat citire Decretului semnat de Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, privind conferirea medaliei „Meritul Civic” unor membri ai Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova. Astfel, preşedintelui interimar al Consiliului Veteranilor, Corjian Olga, antrenorului în cadrul Federaţiei Sportive, Ciuprun Alexei, şi preşedintelui filialei „Centru”, or. Călăraşi, au fost apreciaţi pentru merite în promovarea politicilor de protecţie şi integrare a persoanelor cu deficienţe de auz în viaţa social-economică şi pentru activitate organizatorică intensă.

Menţionăm că în Republica Moldova numărul total al persoanelor cu dizabilităţi este de circa 184345 persoane cu dizabilități (dintre care circa 13021 – copii). Din numărul total al persoanelor cu dizabilități, aproximativ 3500 sunt persoane cu deficienţe de auz, dintre care 2900 sunt membri ai Asociației Surzilor din Moldova. Aceasta a fost creată cu scopul de a proteja şi a realiza drepturile şi libertăţile civile, economice, sociale, culturale etc. ale cetăţenilor Republicii Moldova cu deficienţe de auz şi de vorbire, precum şi reabilitarea acestor persoane prin muncă, dezvoltarea activismului şi independenţei sociale, satisfacerii intereselor de amatori şi profesionale în domeniul ştiinţific, tehnic, al creaţiei artistice, protecţiei sănătăţii etc.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *