În turul următor, a treia jucătoare a lumii va avea o altă adversară din Italia, Flavia Pennetta, locul 28 mondial, care s-a impus tot în două seturi, 7-6, 7-6, în faţa Victoriei Azarenka.

În vârstă de 33 de ani, italianca are avantaj în duelurile directe cu Halep. Pennetta s-a impus de fiecare dată în precedentele trei meciuri disputate împotriva româncei.

"Cu Pennetta am jucat acum mulţi ani. Este o jucătoare bună, agresivă, loveşte destul de drept, o să fie un meci greu, dar am încredere ca pot să-mi fac treaba bine pe teren", a declarat Halep, la finalul partidei cu Giorgi, într-un moment în care nu aflase încă numele viitoarei adversare.

Ultimul meci direct dintre cele două jucătoare a avut loc în 2013, în optimile de finală de la US Open, iar Pennetta a câştigat în două seturi, 6-2, 7-6.

Tot în 2013, la Bastad, în Suedia, de asemenea în optimi, italianca s-a impus după ce Halep a abandonat în setul trei, iar în sferturile de finală de la Marbella, în 2010, Pennetta a mers mai departe după 6-4, 7-6.

Meciul dintre Halep şi Pennetta este programat luni, de la ora locală 21:00 (marţi, ora 04:00, ora Moldovei).