Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Economisirea agentului termic în sezonul de încălzire 2015-2016

   2220

Primăria municipiului Chişinău reaminteşte consumatorilor de agent termic din capitală, despre necesitatea utilizării eficiente a energiei termice în sezonul de încălzire 2015-2016.

Potrivit dispoziţiei primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru economisirea agentului termic urmează a fi ajustat sistemul intern de încălzire în blocurile locative şi edificiile administrative din municipiul Chişinău, conform instrucţiunilor S.A. „Termoelectrica". Astfel, întreprinderile şi instituţiile bugetare municipale sunt obligate să deconecteze încălzirea între orele 16:00 - 07:00, în cazul în care temperatura medie a aerului exterior este mai mare de 8ºC.

Instituţiile medicale şi de învăţământ din municipiu vor putea recurge la economisirea agentului termic, numai în cazul în care aceasta nu va duce la înrăutăţirea condiţiilor de activitate. Totodată, întreprinderile de gestionare a fondului locativ din capitală pot economisi energia termică prin deconectarea căldurii în blocurile de locuit între orele 07:00 - 16:00, în cazul în care, temperatura medie a aerului exterior este mai mare de 8ºC.
          
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău