17:58:44 25.04.2024
Stiri

Ce cred europenii despre „nepotismul” din Guvernul de la Chișinău și neclaritățile din CV-ul premierului

Politică 30.03.2015 15:53 Vizualizări2280 Autor: Stela Mihailovici
Ce cred europenii despre „nepotismul” din Guvernul de la Chișinău și neclaritățile din CV-ul premierului


Oficialii europeni nu văd un lucru ieșit din comun în scandalul apărut în R. Moldova care vizează studiile premierului Chiril Gaburici. Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că astfel de situații apar destul de frecvent în statele europene, când diferiți oficiali sunt învinuiți că au trecut informații eronate în CV-uri.

Tapiola îi recomandă șefului Guvernului să explice neclaritățile legate de CV. „Noi am avut așa situații în unele state europene, dar politicienii au clarificat singuri situația. E important să judecăm capacitățile premierului după acțiuni și modul în care își îndeplinește atribuțiile”, afirmă oficialul.

Diplomatul nu vede o problemă nici în faptul că prim-ministrul și-a angajat finul de cununie în calitate de consilier. „În sistemele politice din SUA și UE au mai fost membri de familie sau foști parteneri care au ajuns în echipe ministeriale. Un premier își formează o echipă care să-l ajute să-și îndeplinească funcția și e important în cine ai încredere. Nu văd un conflict de interese în angajarea unui membru al familiei în funcția de consilier al premierului”, a explicat Tapiola.

Amintim că opinia publică a fost scandalizată după ce s-a aflat că prim-ministrul Chiril Gaburici nu a susținut examenele de Bacalaureat, a fost exmatriculat de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul și ulterior de la Academia de Studii Economice, nefiind clar în baza cărui document a fost admis în anul 2000 la Universitatea Slavonă.

La solicitarea deputaților liberali, ministrul Educației, Maia Sandu, a prezentat în plenul Parlamentului informații detaliate cu privire la studiile premierului Chiril Gaburici. Acesta nu a obținut diplomă de BAC pentru că nu s-a prezentat la ultimele două examene din cadrul sesiunii și a fost exmatriculat de la colegiu din proprie dorință. La Universitatea Slavonă, oficialul ar fi fost admis în baza atestatului de studii medii generale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md