Actualitate

Relaţiile dintre Putin şi oligarhii ruşi s-au răcit pe fondul sancţiunilor impuse de Occident şi a deprecierii rublei

Deprecierea rublei a acutizat opoziţia internă în rândul aliaţilor bogaţi faţă de sprijinul acordat de Putin separatiştilor din Ucraina. Drept urmare, liderul de la Kremlin a decis să îşi restrângă cercul de apropiaţi de la câteva zeci de persoane la un mic grup de oficiali din domeniul securităţii, uniţi de sprijinul acordat separatiştilor, au declarat doi asociaţi mai vechi ai lui Putin pentru publicaţia citată.

Preşedintele rus este din ce în ce mai suspicios faţă de oamenii care datorează averea legăturilor avute cu el şi care sunt afectaţi cel mai puternic de sancţiunile impuse de SUA şi UE, au povestit sursele, sub protecţia anonimatului pentru a evita posibile represalii.

21 dintre cei mai influenţi oamnei din ţară au pierdut în total 61 miliarde de dolari în 2014, un sfert din averile lor combinate, reiese din Bloomberg Billionaires Index.

Moguli apropiaţi lui Puţin se află acum "la periferie", a declarat Sergei Markov, un consultant politic care a fost implicat în monitorizarea referendumului din Crimeea care a dus la anexarea peninsulei de către Rusia în martie 2014.

Grupul de baza din jurul lui Vladimir Puţin este condus de secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev (fost şef al FSB), şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, şeful Serviciilor de Informaţii Externe Mihail Fradkov şi ministrul Apărării Sergei Şoigu, susţine Markov.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *