Principală  —  Pamflet   —   Reporterii în intimitate cu politicienii

Reporterii în intimitate cu politicienii

Republica Moldova are multe lipsuri şi multe posturi TV. Şi oamenii dintr-o asemenea ţară duc multe lispuri şi au multe posturi TV în casă. Seara, revenit de pe la munca sa grea şi prost plătită, omul semiîngheţat, preanecăjit şi quasiflămând porneşte televizorul să caute măcar ceva plăcut în viaţă.

La o grămadă de posturi TV găseşte războaie şi sânge, care-l deprimă şi mai tare. Butonează. Mai vede o mulţime de politicieni-businessmeni bine hrăniţi, bine masaţi, bine mângâiaţi, bine evazionaţi fiscal, bine ocoliţi penal şi bine iubiţi oral de reporteri – omului de rând preaflâmând de orice fel de bine i se face maximum de rău. Constată că şi el i-a făcut un bine politicianului X, l-a votat ca să ajungă bine şi la televizor. Vede că jurnaliştii, cu tot cu managerii de TV, care se vârcolesc languros pe lângă politicienii binehrăniţi, parcă ar face un preludiu intim, le tot poartă microfoanele pe la gură, le tot arată decolteuri, coapse şi alte îmbieri profesionale.

Un post TV care parcă n-are stăpân politic în Parlamentul ţării cu multe lipsuri, a decis să sugă energie şi susţinere politică de la mai mulţi stăpâni partinici. Arhivele unor rău-intenţionaţi invidioşi cică sunt pline cu imagini cu intimităţi dezbrăcate şi copulări profesioniste dintre politicieni de diferite ranguri şi reporteri de diferit calibru. Deocamdată acestea nu sunt puse la televizor, căci de câte ori rău-intenţionatul scoate din safeu un reportaj politico-jurnalistic oral, în realitate se produce rapid un mariaj cu cununie oficială şi mireasă gravidă. Aşa rămân oamenii fără sex la televizor.

E bine, totuşi, ca în ţara cu multe lipsuri să arăţi sex la TV. Căci atunci când un post TV nu poate căuta hoţul de bani publici care cauzează aceste lipsuri sociale pentru omul de rând, atunci când un post TV ştie că omul plin de lipsuri îl priveşte şi aşteaptă, n-ai să-l laşi cu ochii în soare, dar nici n-ai să-i arăţi numai politicieni lustruiţi. Trebuie oleacă de sex, căci sexul înseamnă simţuri, plăceri, uitare de toate şi e pentru fiecare.

Decizia redacţională a fost să arate acte intime cu oameni simpli, de rând. Şi ca omului să nu-i rămână vreo frustrare, să-i bage şi o porţie de ură reportericească, insinuând că anumite categorii de oameni de rând nu ar avea voie să facă sex. Prima categorie care ar avea interdicţie la acte intime ar fi învăţătorii. Ei doar lucrează cu copiii! Cum se poate aşa ceva! Se va propune ca toţi lucrătorii din educaţie să fie supuşi unor operaţii prin care li se vor elimina organele genitale, ca reporterii şi telespectatorii lor să fie siguri că orice act e exclus! O mică problemă a apărut când s-a constatat că s-ar putea produce pe ici-colea câte un episod de sex oral. Reporterii au găsit soluţia: să li se coase gura tuturor lucrătorilor din educaţie. Au nevoie să mănânce? Hm. Să li se bage câte o sondă prin nas şi să soarbă câte o supă de sfeclă, că oricum din salariile pe care le primesc nu au mari meniuri de consumat.

Se va continua cu reportaje cu sex la agricultori. Oamenii aceştia coc pâine, fac brânză, care ajunge pe masa tuturor, inclusiv a jurnaliştilor sau miniştrilor. Parcă se poate ca cei care cresc pâine să facă chestii amorale din astea? E un sacrilegiu! Reporterii, după ce vor arăta în detaliu actele intime ale ţăranilor la televizor, vor merge pe la fermele de vite şi vor întreba animalele cum se simt ele să fie mulse de oameni care fac sex? Animalele vor mugi şi reporterii vor propune sterilizarea tuturor agricultorilor. E adevărat, după sterilizarea lor, ţăranii nu se vor mai reproduce şi nu va mai avea cine creşte grâu, curechi, hrean, porci şi berbeci. Nu-i bai. Politicieni şi reporteri sunt oricând prea mulţi. Vor merge pe teren. Vor creşte viţei şi vor face sex înde ei.

Marian Şura-Mura