„În ultima perioadă, Alexandru Tănase şi-a permis mai multe declaraţii politice. A spus că „RM este un stat capturat”. În altă declaraţie a menţionat că parlamentul nu este pasibil dizolvării. Apare o întrebare absolut logică: dacă Moldova este un stat capturat, de ce el nu permite şi nu vede posibilitatea dizolvării parlamentului. Dacă Curtea nu oferă soluţii pentru ieşirea ţării din captivitate, poate sunteţi complice al acelor persoane care au capturat statul”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea.

„În 2011, preşedintele CC, Dumitru Pulbere, a fost eliberat din funcţie pentru că a declarat preşedintele urmează să dizolve Parlamentul, altfel era vorba de uzurpare a puterii în stat”, a adăugat şi avocatul PSRM, Fadei Nagacevschi.

Alexandru Tănase avea telefonul deconectat şi nu a fost de găsit pentru a oferi o reacţie.

Serviciul de presă al Curţii Constituţionale informează că socialiştii vor primi un răspuns la sesizarea lor în termen de cel mult jumătate de an, aşa cum prevede legea.

Amintim că în 2011, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a fost demis de colegii săi după ce şi-a expus opinia asupra unor chestiuni politice.