Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dacă R. Moldova e stat…

Dacă R. Moldova e stat capturat, Dodon vrea dizolvarea Parlamentului

Astăzi, deputaţii Partidului Socialiştilor au depus o sesizare la Curtea Constituţională, prin care cer instanţei să se expună pe marginea unei eventuale încălcări a principiului de independenţă a judecătorului din partea preşedintelui CC, Alexandru Tănase.

Socialiştii au menţionat că, în ultimul timp, Tănase a făcut mai multe declaraţii cu caracter politic, care, în opinia PSRM, contravin eticii disciplinare şi normelor existente în domeniul dat.
„Astfel, Tănase a declarat că Republica Moldova este un stat capturat. În acelaşi timp, într-o altă declaraţie a sa preşedintele CC a spus că Parlamentul nu poate fi dizolvat. Ne punem întrebarea: dacă Moldova este un stat capturat, aşa cum afirmă Tănase, de ce domnia sa nu vede posibilitatea de dizolvare a Parlamentului? Poate, dînsul este părtaş al persoanelor care au capturat statul?”, a spus deputatul în Parlamentul RM din partea Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.
El a amintit că fostul preşedinte al CC, Dumitru Pulbere, a fost demis din funcţia deţinută anume din cauza unor declaraţii politice. În acest context, socialiştii vor să ştie dacă vin sau nu declaraţiile lui Tănase în contradicţie cu principiul de independenţă a judecătorului şi dacă un stat capturat este sau nu este un motiv pentru dizolvarea Parlamentului.
„Scopul principal al PSRM constă în dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru este dorit nu doar de noi. Îl doreşte majoritatea absolută a cetăţenilor ţării. Curtea Constituţională este obligată să îndeplinească voinţa poporului. Aşteptăm de la CC decizii concrete pentru salvarea Moldovei din starea de capturare”, a adăugat deputatul.