Oficial european: Republica Moldova are nevoie de o resetare

Republica Moldova are nevoie de o resetare. Declarația aparține Comisarului European pentru extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Hahn a menționat că “este timpul ca Republica Moldova să se rupă de trecut și să formeze o nouă echipă de elite”.

Înaltul oficial european a mai spus că este absolut important ca noul Guvern de la Chișinău să-și asume accelerarea reformelor și să „facă curățenie, fără limitări sau preferințe”. Totodată, Johannes Hahn a declarat că noul Guvern trebuie să fie parte a procesului de resetare, astfel încât să contribuie și la viitoarele alegeri ale președintelui țării, care vor avea loc în martie anul viitor.

La rândul său, Candu a dat asigurări că “Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor și integrării europene”.

„Republica Moldova nu-și dorește să fie o țară generatoare de insecuritate în regiune. Prin fapte concrete vom demonstra că țara noastră merită și este capabilă să-și recapete întâietatea în cadrul Parteneriatului Estic”, a spus oficialul moldovean.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.