Nume
Parola
Vizualizări: 3348
Centrul CONTACT împlinește 20 de ani de la fondare
17 Noiembrie 2015 — De 20 de ani, Centrul ”CONTACT” este cunoscut drept unul dintre cei mai activi susținători ai societăţii civile din Republica Moldova, prin oferirea serviciilor de informare şi consultanţă organizațiilor neguvernamentale. La cei 20 de ani de activitate pe care îi marchează în acest an Centrul ”CONTACT” se poate mândri cu o echipă solidă, campanii și proiecte importante care au stat la baza dezvoltării societății civile din Republica Moldova.
Solicitat la ceas aniversar, Serghei Neicovcen, directorul Centrului Național de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova ”CONTACT” a declarat că Centrul ”CONTACT” a fost conceput din start drept o centru de resurse, care acordă servicii de informare, susținere și asistență organizațiilor societății civile din Moldova. „Mă bucur că și după 20 de ani Centrul CONTACT nu și-a schimbat radical specificul de activitate, păstrându-și funcția de susținător al ONG-urilor din Republica Moldova și oferind un spectru larg de servicii, în special organizațiilor din teritoriu. Informația și asistența directă pe care o acordăm, manifestată prin instruiri, traninguri sau servicii de advocacy, este de mare valoare pentru ONG-uri”, a menționat Serghei Neicovcen.
Totodată, directorul instituției a declarat că: În acești ani s-a reușit să creăm o rețea de centre ”CONTACT” - la sud și la nord, consolidându-ne astfel poziția. Centrele regionale create la Bălți și Cahul au fost dezvoltare de noi până în momentul în care acestea au devenit centre independente, oferind în prezent un șir variat de servicii. Centrul ”CONTACT” a încurajat și promovat numeroase organizații, care acum se dezvoltă de sine stătător, fără a mai avea nevoie de tutela noastră, spune Serghei Neicovcen.
Astfel, de 20 de ani Centrul CONTACT rămâne a fi un avocat al sectorului asociativ, susținând nu doar dezvoltarea fiecărui sector în parte, dar și promovând politici orientate spre dezvoltarea societății civile, în general. Mulțumim tuturor partenerilor și donatorilor pentru încredere și colaborarea frumoasă pe care o avem cu beneficiarii Centrului CONTACT.