UE vrea un dialog pragmatic între Chișinău și Comrat

Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, alături de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, au efectuat o vizită la Bruxelles unde au discutat despre “importanța dialogului și a comunicării”.

Referindu-se la experiența Republicii Moldova cu privire la gestionarea conflictelor interne, Candu a menționat că “țara noastră poate fi considerată un exemplu în cazul autonomiei găgăuze”.

Oficialul a anunțat că Parlamentul își propune în timpul cel mai apropiat instituirea unui grup de lucru, menit să asigure comunicarea permanentă între Legislativul de la Chișinău și Adunarea Populară a Găgăuziei.

Prezentă la eveniment, Bașkanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a vorbit despre relațiile dintre autonomie și forul legislativ suprem al Republicii Moldova.

Președintele CMI Martti Ahtisaari, Leaureat al Premiului Nobil pentru Pace, a declarat că construirea păcii este un proces permanent, o muncă de echipă, care nu poate fi rezumată la adoptarea unei rezoluții sau declarații. „O pace sustenabilă nu înseamnă absența violențelor, ci posibilitatea societăților de a se dezvolta și a trăi în bunăstare. Fără suportul parlamentelor nu poate fi construită o pace incluzivă și sustenabilă”, a menționat Martti Ahtisaari.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.