Ungaria vrea să dea UE în judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul ungar al Justiţiei Laszlo Trocsanyi a anunţat marţi că Budapesta va da în judecată Uniunea Europeană, într-o procedură împotriva cotelor obligatorii de distribuire a refugiaţilor între statele UE.

Trocsanyi a anunţat că procesul va fi deschis în decembrie, după ce Parlamentul a aparobat marţi dimineaţa un proiect de lege care obligă Guvernul să declanşeze această procedură judiciară.

Sistemul UE de cote obligatorii este contrar voinţei majorităţii cetăţenilor Europei şi încalcă suveranitatea Ungariei, a apreciat ministrul ungar, adăugând că este necesar să i se permită fiecărui stat membru să decidă pe cine primeşte pe teritoriul său.

Ministrul ungar al Justiţiei a mai anunţat că aşteaptă ca şi alte ţări care se opun sistemului cotelor să se alăture acţiunii judiciare a Budapestei, potrivit Mediafax.

Ungaria, o ţară cu aproximativ zece milioane de locuitori, obligată conform acestui sistem de cote să primească aproximativ 2.000 de refugiaţi, ar putea fi nevoită să primească un număr mai mare, în contextul în care numărul migranţilor care sosesc în Europa creşte, a apreciat Trocsanyi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...