Un vânător beat a fost reținut pentru uciderea unui iepure și a unei căprioare

Un locuitor al satului Zastînca, Soroca, membru al Asociației Vânătorilor, a fost prins la braconaj de angajații IP Soroca.

Astfel, la 15 noiembrie, ora 20.00, în preajma satului Cosăuți, pe un teren agricol, polițiștii au depistat un automobil de model „Daewoo Colos”.

În urma controlului, în automobil au fost depistate o piele de căprioară, una de iepure, carne, o armă de vânătoare de model “TOZ-37”, calibru 12, șase cartușe calibrul 12 mm, permisul de port-armă.

Arma a fost ridicată și transmisă pentru păstrare Inspectoratului de Poliție Soroca, iar pieile de animale și carnea a fost transmise la examinare Serviciului Veterinar de Stat din Soroca pentru stabilirea apartenenței speciei de animale.

Bărbatul de 49 de ani a fost escortat la IP Soroca pentru audieri. Fiind supus testului de alcoolemie la aparatul “Drager”, s-a stabilit că ultimul avea în aerul expirat concentrația de alcool de 0,73 mg/l, ce constituie stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

În acest caz a inițiată o cauză penală, iar dacă acesta va fi găsit vinovat vânătorul riscă o amendă de până la 10 000 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.