Actualitate

Peste 11 mii de familii au depus cereri pentru a primi compensaţii la căldură

Compensaţiile pentru cheltuielile suportate la efectuarea plăţilor pentru resurse energetice pot fi solicitate de cetăţenii defavorizaţi din municipiu, care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit global mediu ce nu depăşeşte 2500 lei lunar, pentru fiecare membru al familiei.

„Aşteptarea este ca să fie repetată cifra de anul trecut sau chiar să crească. Cred că anul acesta cifra va fi mai mare, cert este că noi am majorat compensaţia de la 1400 până la 2500 de lei, ceea ce este mai mult decât la linia de sus. În municipiul Chişinău se dau compensaţiile fără inventarierea bunurilor casnice”, a declarat primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Solicitanţii vor primi compensaţii pentru căldură în volum de 40 la sută din suma calculată conform tarifului pentru energia termică; pentru aprovizionarea cu apă caldă – 40 la sută; pentru aprovizionarea cu gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune, folosite pentru încălzire – 450 lei lunar pentru o familie; şi la aprovizionarea cu gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune, folosite pentru încălzire de către pensionarii solitari – 900 lei lunar.

În sezonul trecut, peste 34 de mii de familii au primit compensaţii. Pentru acest scop, din bugetul municipal au fost cheltuite peste 77 milioane lei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *