Pașaportul sirian găsit asupra unui atacator de la Paris aparținea unui refugiat înregistrat în Grecia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pașaportul sirian descoperit la Paris asupra cadavrului unuia dintre atacatorii sinucigași care au comis atacurile de vineri seară din capitala Franței aparține unui migrant care se înregistrase în Grecia, potrivit procedurilor UE, informează sâmbătă France Presse.

Conform EFE, pașaportul a fost înregistrat în ziua de 10 octombrie în insula grecească Leros, potrivit unui comunicat de presă dat publicității de ministrul elen pentru protecția cetățeanului, Nikos Toskas. Ministrul a subliniat că nu există totuși certitudinea că pașaportul aparținea persoanei asupra căreia a fost găsit și nici nu se știe dacă persoana decedată este un terorist sau o victimă.

„Deținătorul pașaportului a trecut prin insula Leros la 3 octombrie 2015, unde a fost identificat în conformitate cu regulile Uniunii Europene”, a spus Toskas, citat de Reuters.

El a spus că nu știe dacă pașaportul a fost verificat de alte țări prin care se crede că deținătorul documentului a trecut, în drumul său către Franța. O sursă din poliția elenă a declarat că autoritățile franceze au cerut altor țări din Europa, inclusiv Greciei, să verifice pașaportul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...