Lupu spune că sunt deputați PLDM care susțin crearea Alianței pro-europene

Liderul PD, Marian Lupu, spune că nu va mai invita PLDM-ul la negocieri.

Lupu menționează că în interiorul liberal-democraților există mai multe grupări care au viziuni diferite.

“Sunt o parte dintre deputați, cu unii am vorbit, care sunt gata să susțină o alianță pro-europeană la guvernare, pentru că ei înțeleg cât de periculos e jocul pe care PLDM îl face acum. Pe de alta parte, acești deputați sunt șantajați din interior: li se transmite că dacă vor spune public că sunt pregatiți să susțină o nouă alianță pro-europeană, vor fi numiți trădători, vânduți și în toate felurile”, a spus acesta în cadrul unui interviu pentru Infotag.

Mai mult ca atât, Lupu spune că era cazul să-i invite la negocieri direct pe “deputații raționali” din PLDM.

“Noi am tratat acest partid ca un întreg, dar el deja, în acel moment, nu mai era un partid cu o singură viziune. Iată, noi am considerat la început că nu e corect să pornim discuții cu grupările din interiorul PLDM și am greșit, pentru că am pierdut mult timp prețios pentru țară, în așteptarea răspunsului de la un partid care nici nu poate răspunde, pentru că acest partid mai există doar cu numele”, a adăugat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.