Preşedintele Timofti a decretat zi de doliu pe 16 noiembrie, în legătură cu atentatele teroriste din Franţa

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi un decret privind declararea zilei de 16 noiembrie 2015 drept zi de doliu, în legătură cu atentatele teroriste comise în Republica Franceză.

„Întru comemorarea victimelor atentatelor teroriste, comise în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015 în capitala Republicii Franceze, orașul Paris, şi în semn de profundă compasiune faţă de poporul francez şi de solidaritate cu el,

Preşedintele Republicii Moldova d e c r e t e a z ă:

Art.1. – Ziua de 16 noiembrie 2015 se declară drept zi de doliu.

Art. 2. – În ziua de 16 noiembrie 2015, în toate localităţile republicii, precum și în

misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare:

a) vor fi arborate în bernă drapelele de stat;

b) la ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor atentatelor teroriste,

prin păstrarea unui moment de reculegere.

Art. 3. – Se recomandă în ziua de 16 noiembrie 2015:

a) autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe

la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă;

b) instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea

publicaţiilor şi la formarea programelor în această zi.”

Șeful statului a depus, astăzi, flori la sediul Ambasadei Republicii Franceze de la Chișinău și i-a transmis condoleanțe ambasadorului francez Pascal Vagogne.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.