Învinuiri grave la adresa medicilor de la Maternitatea nr. 2 din capitală. O tânără de 20 de ani îi acuză de neglijență, întrucât bebelușul ei de doar trei săptămâni riscă să moară după ce doctorii nu au depistat că femeia poartă un copil bolnav. Micuțul s-a născut cu o maladie extrem de gravă și rară, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Tânăra mamă este în pragul disperării și cere să i se facă dreptate. Reprezentanții instituției medicale spun că vor oferi un răspuns oficial numai după încheierea anchetei inițiate de Ministerul Sănătății.

Tânăra spune că acesta este primul său copil şi că sarcina a decurs normal. La trei zile după naștere, a fost externată, însă săptămâna trecută ambulanţa a adus-o din nou la spital. Copilul a făcut un stop cardiac, iar medicii de la Spitalul Clinic Republican au descoperit că micuțul are organele poziționate invers. Mai mult, inima nu pompează sângele așa cum ar trebui.

Bebelușul a fost reanimat, însă medicii de la Spitalul Republican spun că starea lui este gravă. Mama tinerei susține că intervențiile chirurgicale trebuiau făcute imediat după naștere, lucru care nu s-a întâmplat. Acum, doctorii constată că șansele de supraviețuire sunt minime, din cauza că au trecut deja trei săptămâni de la naștere. Femeia le-a cerut explicații specialiștilor care i-au monitorizat sarcina, însă ei au spus că totul a decurs normal.

Medicul de familie care a monitorizat gravida susține că ea s-a înregistrat târziu, abia în al treilea semestru de sarcină, iar nașterea unui copil bolnav ar fi consecințele unui mod de viață nociv, fapt infirmat de către tânăra mamă. Reprezentanții Maternității nr. 2 au refuzat să comenteze cazul, însă au menționat că vor oferi un răspuns oficial doar după finalizarea anchetei inițiate de către Ministerul Sănătății.