Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de percheziții efectuate simultan…

30 de percheziții efectuate simultan în toată țara

Polițiștii și procurorii au descins la domiciliile, depozite, punctele comerciale, oficiile şi automobilele figuranţilor unei grupări criminale, efectuând concomitent peste 30 de percheziții atât în mun.Chișinău cât și pe întreg teritoriul țării în vederea combaterii fenomenului contrabandei.

1222s86932307_251268147_nÎn cadrul acțiunilor de urmărire penală și speciale de investigații a fost identificată o reuniune stabilă de persoane fizice și juridice ce au creat un grup criminal organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Activitatea membrilor grupului criminal era îndreptată la comercializarea mărfurilor obținute prin contrabandă prin intermediul a șapte centre comerciale bine cunoscute și cinci gherete din piața „Calea Basarabiei” din capitală.

Deși marca comercială este una, subdiviziunile comerciale sunt înregistrate după diferiți agenți economici cu o evidență contabilă unică.

În cadrul acțiunilor de investigație au fost identificați nouă membri ai acestei grupări, fiecare având rolul său în activitatea infracţională de eschivare de la achitarea impozitelor (vamale şi fiscale). Dintre aceștia fac parte patru femei și cinci bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 67 de ani.