22:23:08 24.04.2024
Stiri

Povestea cutremurătoare a tânărului ucis la Iași

Social 12.11.2015 10:37 Vizualizări6468 Autor: Ziarul National
Povestea cutremurătoare a tânărului ucis la Iași


Tânărul originar din Chișinău care a fost ucis cu sânge rece într-un cămin studențesc din Iași a fost un elev exemplar în toți anii de liceu. Şi-a dorit din suflet să studieze în România, venind aici împotriva dorinţei părinţilor. Deși fusese acceptat la trei facultăți în R. Moldova, băiatul a insistat să plece la Iași.

Povestea cutremurătoare a studentului Victor Nour a fost scrisă de Ziarul de Iași, care a vorbit cu un membru al familiei acestuia, care a fost în România şi s-a ocupat de formalităţile necesare pentru ca trupul să fie trans­portat în Republica Moldo­va.

„Era un băiat ambiţios, învăţa bine, voia studii de calitate care să-i ofere o şansă în viaţă. Tatăl a fost permanent împotriva veni­rii la Iaşi, pentru că se temea pentru siguranţa lui. În final a acceptat această universitate, că era şi aproape de casă, cu gândul că îl va ve­dea mai des. Vedem rezultatul... Părinţii au pierdut sensul vie­ţii”, a povestit ruda băiatului.

Bărbatul a mai spus că, în fiecare weekend de când a început facultatea, Victor se întorcea acasă să petreacă timpul cu familia, cu excepţia săptămânii trecute, când a fost primul şi ultimul week­end petrecut singur în Iaşi.

Ruda băiatului a declarat că Victor avea doi prieteni buni cazați în alt cămin al Universității „A.I. Cuza” și îşi petrecea aproape toate zilele în camera lor. Venea la el în odaie doar noaptea. „L-am întrebat şi eu dacă nu are pro­bleme cu băieţii din cameră şi a spus că nu au mare treabă, că sunt trei din Basarabia, care stau împreună, iar pe ceilalţi îi vede doar seara şi dimineaţa”, a precizat sursa.

În noaptea tragediei, Victor Nour a ajuns în camera sa din cămin la ora 01.30 şi l-a găsit dormind pe colegul său de cameră Casian. Din ce povestesc rudele băiatului, Victor a vorbit cu prietenii săi pe Facebook pâ­nă la ora 02.00, apoi s-a culcat.

Familia susține că Victor niciodată nu a fu­mat, nu consuma droguri, nu făcea abuz de alcool, avea un mod sportiv de viaţă și nu ar fi îndrăznit niciodată să se implice într-o încăierare. Astfel, cade ipoteza anchetatorilor care spun că băieții reveniseră din club în stare de ebrietate și s-au certat.

Rudele băiatului decedat au aflat de la salvatori că, în momentul în care studentul rănit a fost scos din cameră inconştient, şi-a recăpătat pentru câteva momente simţurile și a strigat de două ori numele lui Aurelian, presupusul agresor și a leşinat din nou.

Părinții lui Victor Nour sunt profesori la Liceul „George Meniuc" din Chișinău. Având salarii modeste, aceștia nu aveau economii și au împrumutat sume mari de bani pentru transportul special al sicriului şi înmormântarea copilului. Autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului nu au oferit deocamdată niciun suport financiar familiei.

Amintim că, ieri, presupusul ucigaș a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Iaşi, chiar dacă Aurelian Giosan nu și-a recunoscut vina. În timpul audierilor, tânărul a negat în continuare că ar fi făptaşul, spunând că o a patra persoană ar fi comis fapta. Din spusele sale reiese că întreg conflictul ar fi izbucnit în urma unei partide de poker din cameră.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md