Aşa încep toate dimineţile în familia Cătană, doar cu pâine şi ceai. În urmă cu un an, Valentina a luat un credit de 25 de mii de lei de la bancă pentru tratamentul soţului său, care suferea de paralizie cerebrală. Însă, după patru zile de la intervenţia chirurgicală, bărbatul a decedat.

După această tragedie, soacra Valentinei a alungat-o din casă. Disperată, femeia, împreună cu cei doi copii, a plecat din Sărata Galbenă, Hânceşti, şi şi-a găsit adăpostul într-o căsuţă veche şi sărăcăcioasă din satul Ciuciuleni, acelaşi raion.

În urmă cu zece ani, Valentina a fost implicată într-un accident rutier şi a rămas invalidă.

Cu toate acestea, femeia lucrează îngrijitoare la o casă pentru copii cu dizabilităţi. Salariul de 1000 de lei şi pensia de invaliditate de 385 de lei nu-i ajung pentru a acoperi toate cheltuielile şi rata lunară de 850 de lei la bancă, aşa că dorinţa de a procura casa în care s-a adăpostit rămâne doar un vis.

Cea mai mare provocare pentru Valentina este atunci când trebuie să le pună ceva pe masă lui Nicanor şi Laurei.

În timp ce unii copii visează la telefoane sau calculatoare, Laura, în vârstă de cinci ani, şi Nicanor, de 12 ani, îşi doresc doar să achite creditul şi să aibă un trai decent.

Această familie trăieşte cu speranţa că într-o zi nu va mai duce grija zilei de mâine, iar greutăţile vor rămâne doar o tristă amintire. Cei care doresc să ajute familia Cătană pot transfera bani pe conturile afişate pe ecran sau pot telefona la numărul 068039200.