Proiectul bugetului de apărare a suferit unele modificări, după pe ce, pe 22 octombrie, acesta a fost respins de către preşedintele Barack Obama. În special, preşedintele nu era mulţumit de costurile excesive şi ca au fost ignorate de Congres unele dintre reformele propuse anterior de administraţia SUA. În special, era vorba despre necesitatea închiderii închisorii de la Guantanamo, pentru care are Obama lupta de mai mult de un an.

Textul actual, care are 1.320 de pagini, a fost aprobat cu modificări, cu toate acestea, secţiunile privind asistenţa militara pentru Ucraina rămân neschimbat. În special, secţiunea 1.250 specifică atribuţiile ministrului Apărării şi secretarului de stat si li se acordă dreptul de a decide cu privire la ajutorul militar pentru Ucraina, în limita a 300 de milioane de dolari.

Documentul, în special, prevede asistenta in domeniul „formarii, livrării de echipamente, sprijin logistic, bunuri şi servicii pentru forţele militare şi a altor servicii de securitate ale Ucrainei”.

În textul articolului este specificat separat asistenţa cu arme letale pentru Ucraina, în special „arme anti-tanc, mortiere şi arme de calibru mare şi muniţie, aruncătoare de grenade cu grenade şi arme de calibru mic”.

Se aşteaptă ca Obama să semneze noul proiect de finanţare a Pentagonului în anul fiscal 2016. Cel puţin aceasta convingere a fost exprimată în cadrul unei conferinţe de Josh Ernest, secretarul de presă al Casei Albe.