Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia Judecătoriei Buiucani: Prelungirea cu…

Decizia Judecătoriei Buiucani: Prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest pe numele lui Filat

politik.md

Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Vlad Filat.

Amintim că astăzi, la ședința Judecătoriei Buiucani, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile. „Noi am demonstrat instanței de judecată că nu există niciun risc privind tentativa lui Vlad Filat de a se eschiva de la judecată. Dacă decizia judecătoriei va fi menținerea și prelungirea arestului preventiv a clientului meu, atunci va fi clar că e o încercare de intimidare a apărării”, a declarat Igor Popa, avocatul liberal-democratului Vlad Filat. Totodată, acesta a menționat că Filat este într-o stare de sănătate bună. „M-a rugat să vă transmit că deabia așteaptă ziua când va veni în fața judecății, ca să-și demonstreze nevinovăția”, a menționat avocatul.

Menționăm că la 15 octombrie, curent, deputații din Parlament au votat ridicarea imunității liderului PLDM Vlad Filat. După ședința parlamentară, politicianul a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.