Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reținut pentru jaf de locuințe

Reținut pentru jaf de locuințe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Orhei, au reținut, un tânăr de 23 de ani, locuitor al satului Step-Soci, Orhei, suspectat de săvârșirea a trei furturi din locuințe și unul dintr-un SRL. Prejudiciul creat se ridică la peste 200.000 de lei. Bărbatul se află în arest pentru 30 de zile.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că acesta, în perioada septembrie – octombrie curent, ar fi pătruns în trei locuințe și o întreprindere, de unde ar fi sustras bani, obiecte de uz casnic, aparate electrice și o mașină. Suspectul acționa pe timp de zi, când stăpânii lipseau.

Astfel, în zilele de 19 și 23 septembrie curent, suspectul a pătruns în două gospodării din satul Step-Soci, de unde a sustras apărătură electronică și electrocasnică și o mașină de model „Land Rover Free Lander”, estimată 131 428 lei.

Altă faptă, a fost comisă la 18 octombrie, în același sat. De data aceasta, bănuitul a sustras dintr-o locuință prize electrice noi, un aparat de perforat şi un burghiu electric.

Ultima infracțiune a fost comisă la 30 octombrie, curent. Suspectul, prin deteriorarea geamului, a pătruns în incinta unei întreprinderi din orașul Orhei, de unde a sustras bani în sumă de peste 50.000 de lei. Bunurile sustrase au fost vândute, polițiștii au depistat numai mijlocul de transport.

Pentru acțiunile sale, bărbatul riscă o pedeapsă până la 10 ani de închisoare.