Băsescu despre ambasadorul SUA: A spus ‘stați în stradă, să destabilizăm și România, că nu ne ajunge Moldova

Ex-președintele României, Traian Băsescu, a declarat că atitudinea unor ambasadori, inclusiv cea a ambasadorului american, ar trebui taxată. Acesta a mai precizat că marea problemă a României nu este corupția, ci faptul că unii ”demagogi” din afară amenință României și, în același timp, se folosesc de românii de valoare, notează Evenimentul Zilei.

”M-a surprins intervenția ambasadorului SUA. Numai nu a spus să rămânem în Piață. Asta au făcut cu Egiptul. A plecat Mubarak și au venit Frații musulmani. E greu de înțeles.

Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab, ca să le mănânci din palmă, să te folosească. În timpul meu, nu au îndrăznit să facă astfel de politici.

Acești demagogi ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialiști în orice alt domeniu. România trebuie să înceapă să se apere. Eu am spus asta de câteva ori în Consiliul European.

Ambasadorii ieșeau să consolidieze mesajele mele nu să aibe inițiativă și poate pe urmă să iasă președintele să spune ce a zis ambasadorul. Acum a rămas spațiul gol. Dacă nu joacă politicieni, joacă ambasadorii.

Nu vreau să fiu jignitor, dar să spun: obrăznicia, acțiunea unor ambasadori a unor state de multe ori în ultimele luni e fără mandat de mesaj.

Ambasadorul spune ‘stați în stradă să destabilizăm și România că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina’. Ar fi trebuit (ca ambasadorul american n.r.) să fie chemat la Ministerul de Externe și atenționat”, a opinat fostul președinte al României.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.