Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii comitatului Orange din statul american California, emis în luna august, ar fi vorba de o grupare care deţinea bordeluri deghizate în saloane de masaj în câteva oraşe. Din structură ar fi făcut parte şi cetăţeanul moldovean Ion Bivol, care este rudă cu Mihai Poalelungi.

Procuratura comitatului Orange din California, dar şi mai multe ziare americane, printre care Los Angeles Times, au scris despre deconspirarea unei grupări specializate în proxenetism. Este vorba despre trei americani de origine asiatică, în vârstă de 25, 26 şi 30 de ani, dar şi cetăţeanul moldovean Ion Bivol de 27 de ani.

Ei sunt suspectaţi de faptul că în perioada decembrie 2014 - august 2015 ar fi racolat şapte femei care erau exploatate sexual în trei bordeluri din trei oraşe diferite din statul California. Bordelurile erau deghizate în saloane de mesaj.

Ion Bivol, care era rezident al oraşului Hungtinton Beach, este suspectat că ar fi gestionat un bordel în localitatea Anaheim. Atât el, cât şi amicii său au fost arestaţi pe 25 august de către Poliţia din oraşul Huntington Beach, după mai multe luni de monitorizare. 25 august este şi ultima dată când Ion Bivol a fost activ pe o reţea de socializare. Până la data cu pricina, Bivol posta frecvent fotografii cu stilul său de viaţă şi clipuri video în care, de exemplu, nu se sinchiseşte să cânte şi să danseze aflându-se la volan.

Solicitat să confirme informaţia că Ion Bivol este nepotul său, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, ne-a transmis prin intermediul şefului Secretariatului CSJ că acesta este nepotul soţiei sale, Elena Poalelungi, angajată a Ministerului Justiţiei.

Poalelungi a precizat că nu păstrează nicio legătură cu această rudă. Totuşi, pe pagina de pe o reţea de socializare, Bivol îi are în lista de prieteni pe verii săi, cei doi copii ai lui Mihai Poalelungi.

Am încercat să aflăm de la Inspectoratul General al Poliţiei din Moldova, la ce etapă este procesul de judecată în care este examinat dosarul lui Bivol, însă reprezentantul Serviciului de presă al instituţiei a declarat că va oferi informaţii despre caz abia mâine.

Potrivit poliţiei americane, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru suspecţii riscă până la 14 ani de puşcărie.