Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Vor ca și alți…

(VIDEO) Vor ca și alți judecători să demaște presiunile care s-au făcut asupra lor în dosarul ”Falun Dafa”

Un grup de membri și simpatizanți ai Asociației „Falun Dafa” a pichetat astăzi sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Activiștii au protestat la ora la care urma să fie examinat demersul judecătorului Victor Orândaș, recent demis de CSM.

Protestatarii reclamă lipsa unui proces echitabil pe dosarele în care s-a decis sistarea activității Asociațiilor „Falun Dafa” și „Falun Gong”, după ce instanțele naționale, inclusiv CSJ, au dispus introducerea simbolului acestor asociații în registrul materialelor de natură extremistă. Protestul a fost organizat ca reacție la declarația judecătorului Orândaș, apărută în presă pe 5 noiembrie curent, în care se vorbește despre presiunile pe care le-ar fi exercitat ex-președintele Judecătoriei Centru, Ion Țurcanu, asupra magistratului în vederea lichidării cât mai rapide a Asociațiilor obștești ”Falun Dafa” și ”Falun Gong” din Republica Moldova.

”Luând în considerație obligația judecătorului de a declara toate acțiunile de influență neadecvată, Vă aduc la cunoștință atât Dumneavoastră cât și raportorului Domnica Manole că într-adevăr faptele de influențare și presiune menționate mai sus au fost comise de Ion Țurcanu, în cadrul examinării dosarelor menționate. Rog ca această informație să fie adusă la cunoștința Colegiului Disciplinar”, scria judecătorul Victor Orândaș în demersul său.

În fața protestatarilor nu a ieșit niciun reprezentant de la CSM, iar organizatorii spun că nu vor renunța la proteste.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web

Încheierea semnată de judecătorul Victor Orândaș la data de 3.11.2015

gong1 gong2 gong3