Candu va propune singur guvernatorul BNM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului Andrian Candu va propune singur candidatul la funcția de guvernator al Băncii Naționale, după ce comisia creată tot de el pentru selectarea unui candidat la această funcție nu a putut face nicio propunere în acest sens.

Candu a avut marți o întrevedere cu membrii comisiei de selectare a unui candidat, menționând că urmează ca el să decidă în perioada următoare cine va fi candidatul pentru șefia BNM.

„Comisia și-a încheiat misiunea, dar am agreat cu membrii săi că își va păstra formatul, pentru a mă consulta eu ulterior în privința candidaților pe care o să le propun eu. Îmi voi asuma rolul prescris de lege, în a selecta acei candidați”, a declarat Candu.

Potrivit acestuia, până la 10 decembrie Banca Națională ar putea ava un nou guvernator.

„Termenul pe care îl văd eu este cel târziu până la 10 decembrie, să propun plenului candidatul la funcția de guvernator. Asta în condițiile în care ne dorim ca până la sfârșitul anului să vină misiunea FMI la Chișinău, trebuie la începutul lunii decembrie să avem Guvern și guvernator”, a menționat președintele Parlamentului.

Candu a spus că își va îndrepta privirea spre diaspora, pentru a lua legătura cu cetățeni moldoveni care activează în instituții financiare internaționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...